Çevrenin insan yaşamındaki önemine dikkat çeken İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, 2050 yılına gelmeden susuzluğun dünyayı tehdit edeceğini ve bu yüzden de ‘su savaşları’ çıkabileceğini hatırlattı.

Ormanların hızlı bir şekilde tüketilmeye başlaması, şehirlerde yaratılan betonlaşma sonucu “yağmurun, sevgilisi toprakla buluşmasının insan eliyle engellendiğine” vurgu yapan Birpınar; yağmurun sel felaketleriyle insanoğlundan intikam almak istediğine dikkat çekti. İnsan oğlunun -kendi neslinin kurtarılması için- doğa ile barışık yaşamak zorunda olduğunu vurguladı.

Konferansını son derece samimi bir ortamda gerçekleştiren Prof. Birpınar, dinleyicilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Fırat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nevzat Demir, konferans öncesi katılımcılara hitaben kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Dr. Nevzat Demir; “Dün olduğu gibi bugün de bundan sonra da yapacağımız bütün çalışmaların çevreye uyumu konusundaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz.” dedi. Dr. Demir, “Engin bilgi ve tecrübesinden her zaman memnuniyetle istifa etmiş olduğumuz İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Prof. Birpınar’ı tesislerimizden ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.” diyerek, konferanstan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

İki saat’i bulan konferans sonrasında, konferansa katılan konuklar; konferansın son derece yararlı, olduğunu dikkat çektiler.

Ayrıca; gelecek nesiller adına insanın doğaya ve çevreye karşı daha tedbirli, daha duyarlı ve saygılı olma konusunda çok önemli biraz da ürkütücü bilgiler aldıklarını söylediler.

Toplantıya katılan konuklar, Doğa ve Çevreye duyarlılığından, böyle bir konferansı organize etmelerinden ve kendilerinin de konferansa davet edilmiş olmalarından dolayı, başta Dr. Nevzat Demir olmak üzere Fırat AŞ yetkililerine teşekkür ettiler.