20. Uluslararası Pencere Fuarına geçen sene olduğu gibi Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen markalarıyla 1102 m2’lik standıyla 8. salonda katılan Fırat, yeni ürünleriyle sektör profesyonellerinin buluşma noktası ve ilgi odağıydı. 6-9 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşen fuar sektörün nabzını tutarken Fırat gerek iç pazar gerekse ihracat hedefleri anlamında başarılı bir fuarı daha geride bıraktı.

Fuarla birlikte sektörün beğenisine sunulan Fırat’ın yeni ürünleri Giyotin, Shutterbox Panjur Sistemleri, Selenit Hollanda kasa ve orta kayıttan uygulanan cephe sistemi, Zenia ve 75’lik sürme köşe uygulamaları ve ihracat departmanı için bölgelere özel tasarlanan yeni seriler tüm pvc profil serileri sektör temsilcileri, mimarlar ve müteahhitler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle dar açıklıklarda sürme kolaylığı sağlayan Giyotin Sistemi ve yüksek geçişler için özel pvc cephe uygulaması tüm ziyaretçilerin yakından incelediği ürünlerdi. Yeni tasarım Shutterbox monoblok sistemler 2 farklı kutu ölçüsüyle sektörün beğenisine sunuldu. 

Yeni ürünlere ek olarak Elegance 80, Selenit 75, Selenit 75 Hollanda ve Fransız Kasa, Zenia Hebeschiebe, Zenia Slide, Selenit eşik Sistemi, Garnet 70, sürme sistemleri ve ihracat serilerini de sergileyen Fırat’ın yenilikleri ve ürün çeşitliliği farklı çözümler bekleyen müşterilerin beklentilerini karşıladı.

80 mm kasa ve kanat genişliği, opsiyonel A sınıfı et kalınlığı, 3200 Pa emniyet testinde rüzgar yükü ve 9A sınıfında su sızdırmazlığının 50. Katta bile sağlandığı gerçek 3 contalı ilk ve tek PVC Pencere Sistemi Elegance 80, 75 mm kasa ve kanat genişliğine sahip 6 odacıklı, opsiyonel 3 contalı ve A sınıfı et kalınlığına sahip Selenit 75, tüm noktalarda EPDM Conta ile % 100 yalıtım sağlayarak Türkiye’nin her bölgesine sürme konforu yaşatan yeni ürünümüz Zenia Hebeschiebe ve Zenia Slide, 70’likte sektörün kusursuz serisiyle yeni bir dönem başlatan Garnet 70 ziyaretçilerden tam not aldı. Fırat standında en fazla ilgi çeken ürünler ise yeni tasarımlarıyla Giyotin Sistemi, Shutterbox Panjur Sistemleri ve özel pvc cephe uygulaması idi.  2020’de pvc pencere sektöründe daha büyük yeniliklerle görüşmek üzere.